ARMUT TATLISI
Canın tatlı istediğinde ne mi yapıyorsun → Armut Tatlısı ;) Armut lif içeriği yüksek bir meyve e mevsimi de geldiğine göre her türlü değerlendirmek şart :)
Yapılışı çok basit önceki postlarda koyduğum ayva tatlısıyla aynı denilebilir. Tek fark armut tatlısında şeker, bal gibi eklentiler yok. Çünkü armut ayva ya göre çok daha tatlı bir meyve.
Tarife hemeen geçiyorum
MALZEMELER
Armut
Karanfil
Tarçın
Elma kabuğu
Malzemelerden de belli olduğu ben yemekten anlamam diyen birinin bile 5 dakika da yapabileceği bir tatlı :)
Armutların kabuklarını soyup ikiye bölüyoruz, tencereye diziyoruz. Yarısına gelecek şekilde sıcak su ekliyoruz. Üzerlerine tarçın serpip, karanfil koyuyoruz. Elma ve armut kabuklarını da suya ekledikten sonra ağzını kapatıp hafif yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Son olarak 10-15 dakika fırınlıyoruz.
Soğuduktan sonra üzerine ceviz serpebilirsiniz yada 1 top vanilyalı dondurmayla tüketebilirsiniz :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder