BİSKÜVİNİ KENDİN YAP❗😁
Ev yapımı bisküvi-kurabiye arası bi tarif desem😁 hemde margarinsiz tam buğdaylı ve inanılmaz müthiş aromalı😨😁
Malzemeler
2 yumurta
1/4 su bardağı şeker
1/4 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
3.5-4 su bardağı tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı keçiboynuzu tozu
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı
Yumurta, şeker ve pudra şekeri iyice çırpılır. Daha sonra tüm malzemeler eklenerek yoğurulur. ( biraz sert bir hamur oluyor tam buğday unundan dolayıda çok toparlanmıyor bilginize) hamuru azar azar alıp oklavayla açıyoruz ve istediğimiz şekli veriyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz. Vee hazır 😇
❗ Her fırının pişirme şekli farklı olduğu için 10.dakikadan sonra kontrol edin fırından çıktıktan sonra sertleşme payınıda göz önünde bulundurarak çıkarın😁
Afiyetler olsun😉
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder