28 Şubat 2017 Salı




RENKLİ KİNOA SALATASI

Kinoayı nasıl kullanabilirim diye çok soru aldım sizler için çeşitlendiriyorum :) Daha önce narlı lorlu salatasını yapmıştım. Şimdi şalgamlısını biraz kısır havasında yaptım 😗

Poülaritesi artmış kinoadan biraz bahsetmek istiyorum. Dönem dönem bazı besinler popüler oluyor. Bu dönemin popüler besinlerinden biri de kinoa. Kinoa kendi lezzetlerimizden bulgura oldukça benzemekte peki bizim canım bulgurumuz popüler kinoa arasındaki farklılıklar nedir ? Kinoa çılgınlığı haklı bir çılgınlık mıdır? 

Evet şuan tüm algılarınızı yıkıcam. Kinoa ve bulgur arasında anlamlı farklılık bulunmamakta. Hatta kinoa bulgura göre bir tık daha fazla kalori içerir. İkiside liflidir, glisemik indeksi düşüktür yani kan şekerini öyle aniden yükseltmez, tokluk sağlar. Kinoayı biraz öne çıkaran özelliği glutensiz olması yani çölyak hastaları bulgur yerine rahatlıkla tüketebilir. vitamin mineral içeriği açısından da kinoa biraz daha zengindir. Ancak  ''illaki bulgur değilde kinoa tüketmeliyim o zaman fit ve sağlıklı kalırım'' düşüncesi çokta mantıklı değildir. 😐

Eveeet bu kadar laftan sonra kinoa salatası tarifi vermem biraz ironik olsa da olsun ben vereyim 😛

MALZEMELER

1.5 su bardağı şalgam
1 su bardağı su
1 su bardağı kinoa
Marul
Yeşil Soğan
Dereotu
Çok az mısır
Zeytinyağı
Limon

YAPILIŞI

Şalgam ve su kaynatılır. Kinoa sudan geçirilir ve süzülür. Kaynamakta olan şalgam su karışımına eklenir. suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Malzemeler doğranır, hazırlanır. Kinoayla birlikte tüm malzemeler karıştırılır. İşte tüketime hazır 😏

!! Az zeytinyağı, limon ve doğal (şeker ilavesiz) nar ekşisi eklebilirsiniz
!! 3 yemek kaşığı 1 porsiyondur tüketirken porsiyon ölçüsünü aşmayınız ✋

AFİYET OLSUN 💓  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder