FISTIKLI HURMALAR
Kendini ve misafirlerini şımartmak istiyorsan bu tarif tam sana göre :)
Tarife ilk olarak fıstık ezmesi yapımı ile başlıyoruz sonrası çok kolay zaten ama tarife geçmeden önce günlük bilgilendirmemi hemen şuraya kondurayım :) Fıstığın besin içeriğine küçük bir göz atalım ;
Fıstık en sağlıklı yağları içerir. Yani kalp dostu yağları. Kolesterolü dengeler. Diğer yağlı tohumlara göre protein oranı yüksektir. Kalsiyum, potasyum, E ve B gurubu vitaminlerini açısından zengindir. Ayrıca lif içeriği de yüksektir.
Genelde hazır fıstık ezmeleri tercih ediliyor ama içeriği incelendiğinde fazlasıyla şeker eklentisi olduğunu görüyoruz. Sadece şeker eklentisi de değil çoğunda katkı maddesi de var malesef. 'Aman sağlıklı beslenelim' derken farkında olmadan vücudumuza zarar veriyoruz.
En güveniliri evde yapmak üstelik yapımı da çok basit. Fazla heyecan yaptırmadan tarife geçiyorum :)
FISTIKLI HURMALAR
Fıstık Ezmesi Yapımı
250 gram kavrulmuş tuzsuz yer fıstığı
2 yemek kaşığı bal
Fıstıklar rondoda iyice çekilir (Yaklaşık 5-10 dakika). Daha sonra bal eklenip tekrar rondoda çekilir. (5-10 dakika daha) . Birkaç saat bekletildikten sonra afiyetle yenilir :)
Gelelim fıstıklı hurmalarımıza. Fıstık ezmesini yaptıktan sonra 5 dakikada hazır:) O kadar kolay ve pratik yani :) Hurmaları açıp içine fıstık ezmesini koyup üzerini süslüyoruz. (Ben üzerine antep fıstığı ve bitter çikolatayı yakıştırıyorum) İşte bu kadar :)
Afiyetler Olsun :)
! Ara öğünlerinizde çay, süt veya kahvenin yanına 2 adet tüketebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder