14 Ekim 2016 Cuma

MANTAR VE ÇORBASI

Mantar yemek açısından oldukça türetilebilen bir besin. Çorba, yemek ve makarna sosu olarak, pizzanın üstüne, böreklerin içine pek çok yerde kullanılabilir. Gelelim mantarın besin içeriğine ;

Mantar B vitaminleri, potasyum ve selenyum açısından zengindir.
D vitamini çok az besinde bulundur. Mantar D vitamini içeren nadir besinlerden biridir. Antioksidan etkilidir. Lif içeriği yüksektir. Yaklaşık %85-90'ı sudur. İçeriğindeki sağlıklı yağ asitleri sayesinde prostat kanseri ve meme kanserine yakalanma riskini azaltır.

! Mantar pürinden zengin bir besindir. Dolayısıyla ürik asit seviyeleri yüksek olan kişiler yani böbrek taşı olanlar ve gut hastaları ölçülü bir şekilde tüketmelidir.

FİTİNG MANTAR ÇORBASI

1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı tam buğday unu
5-6 adet mantar
1 litre süt
Pulbiber, kekik, tuz

Soğanlar doğranır ve kavrulur. Mantarlar doğranır ve soğanlara ilave edilir. Un eklenir ve kavrulur. Süt eklenir ve kaynamaya başlayınca baharatlar ilave edilir.

! Mantar çorbası genelde kremalı tüketiliyor. Kremalı haliyle gereksiz yağ deposu ve kalori bombası haline dönüşüyor. Bu tarifte hem yağ oranı düşük, hem besleyici hem de 1 porsiyonu (1 kepçe) sadece 65-70 kalori !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder